Merimetsot pyrkivät suojaamaan pesiään merikotkilta pesimällä puissa. Merikotkat voivat kuitenkin silti tyhjentää yhdyskunnan muutamassa vuodessa. Arkistokuva.
Kuva: Mats Westerbom
Merimetsojen kanta on suorastaan romahtanut Vaasasta Uuteenkaarlepyyhyn ulottuvalla Merenkurkun alueella.
Suomen Ympäristökeskuksen tutkijan Pekka Rusasen mukaan vielä vuonna 2018 alueella oli seitsemän merimetsojen yhdyskuntaa ja 5340 pesää. Tänä kesänä yhdyskuntia oli enää kaksi ja pesiä 2480.
Haluatko jatkaa lukemista?
Tilaa I-P Digi ensimmäiset 3 kk vain 9,90 €
Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa
Näköislehdet ja arkisto
Galleriat, videot ja live-lähetykset
Podcastit, pelit ja koulutukset
Päivittäiset uutiset sähköpostiisi
Tilaajaedut